; ;
warmindewijklogo wittelettering schaduw


DE VRUCHTENBUURT
WORDT ER WARM VAN

Op vrijdagavond 21 september en op dinsdagavond 25 september organiseren we een Warm in de Wijk-avond voor bewoners van de Vruchtenbuurt. Tijdens de bijeenkomst vertellen we wat de stand van zaken is en hoever we zijn met de ontwikkeling van de plannen voor duurzame warmte. Ook delen we met u de mogelijke toekomstscenario's. De gemeente is aanwezig om in te gaan op de ambities van de stad, en hoe de Vruchtenbuurt hierin past. 
We delen de uitnodiging via de website, de nieuwsbrief, sociale media en posters in de wijk.. 
De bijeenkomst van vrijdagavond vindt plaats in het Hofstad Lyceum, op dinsdagavond maken we gebruik van de NVA aan de Mient 273D. Beide avonden starten om 19.30 (inloop vanaf 19.00 uur) en eindigen met een drankje om 21.30 uur.

Poster Bewonersbijeenkomsten september 2018

Tientallen buurtbewoners kwamen af op de bijeenkomst die we eind mei hadden in de Vruchtenbuurt. De bijeenkomst had als doel geïnteresseerde buurtbewoners de mogelijkheid te geven écht bij te dragen, door mee te denken en mee te doen via de werkgroepen van de Coöperatie. Aan het einde van de avond waren er drie werkgroepen gevormd (Techniek, Integrale aanpak en Communicatie). Die werkgroepen gaan de komende tijd aan de slag om alle bewoners van de Vruchtenbuurt te informeren over oa keuzemogelijkheden en de voor- en nadelen ervan. Ook brengen ze in kaart wat voor energiebesparende maatregelen er nog meer genomen kunnen worden als er toch iets in huis gaat gebeuren (isolatie!!), en op welke andere activiteiten in de wijk we kunnen aansluiten (bv onderhoud van de straten of vervanging leidingen/ buizen).
De leden van de projectgroep blijven, gevoed en ondersteund door de werkgroepen, in gesprek met de verschillende partijen en samenwerkingspartners.
Ook zijn er inmiddels vijf buurtbewoners die wellicht een rol in het bestuur van de Coöperatie willen spelen. Een aspirant-bestuur wordt op de eerstkomende ALV in het najaar aan de leden van de Coöperatie voorgesteld. Jeroen Bremmer en Bart van de Velde vormen op dit moment samen het (oprichtings)bestuur van de Coöperatie. 


Samenstelling werkgroepen

Werkgroep Techniek: Bart van de Velde (projectgroep), Erik Busking, Jan van Woerkom, Jody Verpoort, Rob Pieters
Werkgroep Integrale aanpak: André Oordijk, Astrid van der Vleut, Duncan van Rijsbergen, Jeroen Bremmer (projectgroep), Suzanne van Dijk, Tim Willemse
Werkgroep Communicatie: Aad Hage, Astrid Frey, Kees van Hal, Lia Veenman, Michel van Ruijven (projectgroep), Michiel van Butselaar, Mirella van der Heide (projectgroep), Simone van Putten

Het kan u niet ontgaan zijn: de coöperatie is nu officieel opgericht. Bent u al lid van de Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt U.A.? Kijk op deze website voor meer informatie over de coöperatie en meldt u aan! Samen maken we de Vruchtenbuurt (nog) duurzamer. 

Bart klein

Afgelopen maand, op 23 en 26 januari, vonden er weer bewonersbijeenkomsten plaats. We hebben de avonden georganiseerd om buurtbewoners te informeren over voortgang van Warm in de Wijk, vragen te beantwoorden en van gedachten te wisselen. Hier leest u het (gecombineerde) verslag van beide avonden. 

Op 23 en 26 januari organiseren we twee informatieavonden voor bewoners van de Vruchtenbuurt! Komt u ook? Op dinsdagavond 23 januari (NVA aan de Mient) of vrijdagavond 26 januari (Bosbeskapel). Na afloop proosten we op het nieuwe jaar!

Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

infobijeenkomstposter januari 2018 1

De winnaars van de kleurwedstrijd zijn bekend!!! De jury kwam tot een unaniem oordeel: Joanne (8 jaar) won de prijs voor het netste kleuren, en Bas (6) voor de meeste fantasie. 
De beide winnaars hebben hun prijs inmiddels ontvangen: Joanne gaat met haar vader naar het Museon, en Bas mag een spel of puzzel uitzoeken bij de Koperen Pion! 

 

 

Op 22 en 26 september organiseerden we een informatiebijeenkomst voor wijkbewoners. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, en voor iedereen die nog eens rustig wil nalezen wat er op beide avonden gezegd is: hier leest u het verslag. 

 

Om een 'duurzaamheidszaadje' te planten bij de jongere generatie, én om nog meer buurtbewoners te kunnen informeren over Warm in de Wijk, hebben we De Vlierboom en De Vliermeent benaderd voor samenwerking. Beide scholen reageerden enthousiast op het voorstel een gas(t)les te krijgen over duurzaamheid en energiebesparing. De groepen 7 van beide scholen krijgen een speciale energieles, ontwikkeld door Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Den Haag en Duurzaam Den Haag. Op 9 oktober is gastdocent Lily Venema (stichting Milieu Dichterbij) op de Vlierboom, en op 11 oktober geeft zij les aan de groepen 7 van de Vliermeent. 
Lees het verslag en bekijk de foto's hier.

 

Om u als wijkbewoner goed te informeren organiseren we na de zomer twee bijeenkomsten. Deze vinden plaats op vrijdagavond 22 september (in de kantine van korfbalvereniging Achilles) en dinsdagavond 26 september (in de Bosbeskapel). Beide avonden starten om 19 uur en duren tot ongeveer 21 uur. Tijdens de bijeenkomsten inforrmeren wij u over de voortgang en gaan we met u in gesprek over de vragen die u heeft. Graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Van 99 gingen we naar 100. En begin juli mochten we het 160e formulier al in ontvangst nemen! Een interview met de 100e wijkbewoner die zich aanmeldde, kunt u lezen in de Vruchtenpers van september. 

 

De tweede nieuwsbrief van Warm in de Wijk kunt u hier lezen.

 

 

Eind juni deelde de gemeente Den Haag de ontwikkelingen rondom aardwarmte via dit persbericht over het onderzoek naar mogelijke locaties voor aardwarmte. 
De Vruchtenbuurt kij 

We moeten laten zien dat er voldoende animo is voor een netwerk van duurzame warmte, voordat partijen (Alliander DGO, gemeente, provincie) met ons een volgende stap willen zetten. 300 buurtbewoners met belangstelling is het miniumum. De teller staat nu op 99...Wie wordt nr 100?

 

 

Bent u benieuwd naar duurzame warmte? Lees meer in de nieuwste Vruchtenpers! Of bekijk de vorige edities op de website

 

 

Back to Top