; ;
warmindewijklogo wittelettering schaduw


DE VRUCHTENBUURT
WORDT ER WARM VAN

Om ook na de zomer vol energie verder te kunnen werken aan ons duurzame doel - een Vruchtenbuurt zonder aardgas -, zijn we op zoek naar een enthousiaste coördinator. Wie komt ons helpen? Lees de vacature en reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Warm in de Wijk/Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt Den Haag zoekt een enthousiaste coördinator
(Parttime/ deels betaling op projectbasis, deels vrijwillig)

De Vruchtenbuurt wil een duurzame pionier zijn. In 2015 zijn we, als klein clubje duurzame bewoners van de Vruchtenbuurt in Den Haag, begonnen met Warm in de Wijk; een pioniersproject om van het aardgas af te gaan en over te stappen op duurzame warmte. We willen #vangaslos. In het coalitieakkoord van de gemeente Den Haag is de Vruchtenbuurt één van de tien ‘Groene energiewijken’ is waar de energietransitie als eerste gaat plaatsvinden!

We zijn snel gegroeid: inmiddels zijn er bijna 700 serieuze geïnteresseerden in een netwerk van duurzame warmte, als alternatief voor aardgas. Om de bewoners te verenigen hebben we een coöperatie opgericht: Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt U.A. De Coöperatie is hét vehikel om mee te denken, te doen en te beslissen. Ook hiervoor geldt: hoe meer mensen meedoen, hoe krachtiger onze stem. In korte tijd hebben zich hier al meer dan 250 huishoudens voor aangemeld.

De Coöperatie draait voor het grootste deel op vrijwillige inzet van vooral mensen uit de buurt zelf. In november 2018 is een Bestuur benoemd door de Algemene Leden Vergadering van de Coöperatie. Het Bestuur wordt bijgestaan door een Expertpool (die deels tegen betaling specifieke opdrachten uitvoert) en een aantal Werkgroepen (gevormd door vrijwilligers uit de wijk). De Coöperatie heeft naast inkomsten uit de (beperkte) ledenbijdrage ook financiële steun van onder andere de gemeente Den Haag, stadsdeel Segbroek, de provincie Zuid-Holland en Fonds 1818 gehad.
Het is onze ambitie om op niet al te lange termijn een concreet project te starten waarin een aantal huishoudens in de Vruchtenbuurt als échte pionier van het gas af gaat.

Taken:
Ter ondersteuning van het Bestuur en de Werkgroepen zoeken we een enthousiaste coördinator die ons kan helpen met:

  • Coördinatie en overzicht houden over activiteiten van de Werkgroepen;
  • Ondersteuning van het Bestuur in overzicht houden op planning en acties (o.a. Bestuursvergaderingen, Algemene Leden Vergaderingen);
  • Organisatie van evenementen en bijeenkomsten voor bewoners van de Vruchtenbuurt en coöperatieleden;
  • Eerste contact met bewoners (o.a. via de mail, nieuwsbrieven en sociale media);

Voorbereiding van offertes, projectplannen en verantwoording richting subsidieverstrekkers.Je kan in je taken een beroep doen op de leden van het Bestuur en de Expertpool.

Competenties en ervaring:
We zoeken iemand met de volgende competenties en ervaring:

  • Je houdt overzicht, kan goed organiseren, brengt structuur en onderscheidt hoofd en bijzaken;
  • Je communiceert gemakkelijk met bewoners, vrijwilligers en andere partners in de wijk;
  • Je hebt een passie voor de missie van de Coöperatie en weet dat naar reële doelen en activiteiten te vertalen;
  • Je vindt het leuk om ideeën te bedenken en die uit te voeren;
  • Je beschikt over kennis van en netwerk in de Vruchtenbuurt en duurzaamheidsinitiatieven in Den Haag (of je hebt vergelijkbare en relevante ervaring).

Verwachte tijdsbesteding:
Gemiddeld 10 uur per week

Procedure:

Meld je motivatie en CV aan het Bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 10 september 2019

Een (verkennend) gesprek met het Bestuur en eventueel leden van de Expertpool is onderdeel van het proces om je te laten beginnen. De Coöperatie streeft er naar om een parttime betaalde opdracht te aan jou te gunnen die past bij onze externe financieringsbronnen. Dit betreffen (eenmalige) subsidies. Er is geen sprake van een indiensttreding bij de coöperatie. Precieze omvang van de betaalde opdracht hangt af van het overleg met jou.

Wil jij meehelpen de Vruchtenbuurt te verduurzamen? Durf jij te pionieren? Ben je enthousiast? Stuur ons je motivatie en CV!

 

Back to Top