Kunnen wij dat wel zelf?

Heeft u vragen over de geschiktheid van uw woning voor de aansluiting op het warmtenet? Bekijk dan onderstaande vragen die zijn gesteld door uw buren. Mocht u een vraag hebben die er nog niet bij staat, stuur deze dan naar …

Mocht u graag contact opnemen met iemand, … staat voor u klaar via het volgende nummer:

Hoe meer woningen meedoen, hoe rendabeler het voor eenieder wordt. Hier zit echter een ondergrens aan. Hij komt ook nog eens bij kijken dat het belangrijk is rekening te houden met de locatie van welke woningen aangesloten kunnen worden. Hoe dichter de woningen die aangesloten willen worden bij elkaar zijn, hoe rendabeler het wordt. De minimale ondergrens is 750 woningen in de gehele Vruchtenbuurt.

Het streven is om de gehele wijk aan te sluiten op het warmtenet. Dit betekent dat in het plan wordt verwerkt hoe woningen later aangesloten kunnen worden. Op dit moment is nog niet helemaal helder hoe dit eruit zal gaan zien. De mogelijkheid om later aan te sluiten zal er hoogstwaarschijnlijk wel zijn.

Binnen een VvE geldt dat je goedkeuring van je medebewoners nodig hebt voor gezamenlijk delen van het pand. De locatie van de woning heeft dus effect op de mogelijkheid om aangesloten te worden op een warmtenet. Mocht de woning die aangesloten wordt op het warmtenet zich op de begaande grond bevinden, zal dit wellicht kunnen zonder goedkeuring van de VvE. Zodra er gebruik gemaakt moet worden van de gezamenlijke ruimten in het pand, zal dit niet gaan zonder goedkeuring van de medebewoners.          

De folder, en andere informatie, zal bij bewoners terecht komen zodra er een beslismoment aan gaat komen. Dit zal zijn wanneer de volgende verklaringen ondertekend moeten worden door de bewoners van de wijk die als eerste aangesloten zullen worden op het warmtenet. Op deze manier zal de informatie gefaseerd door de wijk worden verspreid.