; ;
warmindewijklogo wittelettering schaduw


DE VRUCHTENBUURT
WORDT ER WARM VAN

In de vruchtenbuurt zijn drie energiecoaches actief; Harm Jan Lamers, Rob Pieters en Pepijn Pennings. Zij hebben een cursus gevolgd tot energiecoach om deskundig advies te kunnen geven. Alle drie wonen in de Vruchtenbuurt in verschillende soorten woningen met diverse persoonlijke ervaring met isolatie, ventilatie, zonnepanelen, verwarming en warmtepompen.

Veelgestelde vragen

Met welke vragen kunnen de energiecoaches je helpen? Hieronder staan een aantal vragen als voorbeeld waarmee je bij de energiecoach terecht kunt:

  • Ik zou graag elektrisch willen koken. Hoe moet ik dat aanpakken met het leggen van stroomkabels, het aanpassen van de groepenkast met extra groepen en het verzwaren van mijn hoofdaansluiting?
  • Het is in de winter erg koud in huis en ik heb veel last van tocht. Hoe kan ik het comfortabeler maken in huis en mijn gasverbruik verminderen?
  • Ik heb recent een woning gekocht in de Vruchtenbuurt waar ik veel aan ga opknappen. Welke isolatiemaatregelen kan ik nemen nu ik toch aan het verbouwen ben?
  • Mijn CV ketel is aan vervanging toe. Ik heb berichten gelezen over een warmtenet in de Vruchtenbuurt en ik hoor dat mensen een hybride warmtepomp nemen bij een nieuwe CV ketel of mensen die helemaal van het gas af gaan. Welke opties heb ik voor een verwarmingsinstallatie die bij mijn huis past?
  • Door de jaren heen heb ik al een aantal isolatiemaatregelen genomen en ik ben geinteresseerd in een warmtepomp. Ik heb gehoord dat warmtepompen en oude huizen slecht samen gaan. Wat zijn mijn mogelijkheden en hoe moet ik de voorbereiding voor een warmtepomp aanpakken?
  • Ik wil graag besparen om mijn energierekening. Met welke maatregelen haal ik een goed rendement om mijn investering?
  • Ik woon in een appartement en ik zou graag zonnepanelen willen. Hoe kan ik zelf of met de Vereniging Van Eigenaren afspraken maken over het gebruik van het gezamelijke dak voor zonnepanelen.

Aanmelden voor een gesprek

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (met daarin het verzoek om een gesprek, én adresgegevens plus telefoonnummer) Hiermee wordt een persoonlijk account aangemaakt in het Hoomdossier. Dit wordt in de gemeente Den Haag gebruikt voor het beheren van de informatie die wordt gebruikt voor de gesprekken met de energiecoach. In het Hoomdossier is de gebruiker zelf de baas over wie de ingevulde informatie kan zien en kunnen de gegevens zelf gewijzigd en verwijderd worden. De coordinator die accounts aanmaakt in het Hoomdossier en alleen de toegewezen energiecoach kunnen de gegevens inzien. 

Ter voorbereiding op een adviesgesprek vragen we een aantal zaken over de huidige situatie van de woning zoals onder andere het soort glas in de ramen (enkel glas/dubbel glas), de al aanwezige isolatie, het aantal bewoners en het energiegebruik. Daarbij is er de mogelijkheid om interesses op te geven om in het adviesgesprek over te praten zoals bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, zonnepanelen of een warmtepomp.

Één van de energiecoaches maakt persoonlijk een afspraak voor een gesprek. Zodra de Corona besmettingscijfers het toelaten zullen we weer persoonlijk langskomen. Tot het zover zullen we het gesprek voeren via videobellen.

Het gesprek

Het gesprek duurt normaal ongeveer een uur tot anderhalf uur. Hierin bespreken we de huidige situatie van de woning met betrekking tot de interesses en wensen die er zijn. We geven hierin onafhankelijk advies dat aansluit bij de behoefte van de bewoners. 

Ervaringen

De kracht van de energiecoach ligt in de buurtaanpak. De coach woont zelf ook in de Vruchtenbuurt, kent de woningen en spreekt mede buurtbewoners. We kunnen daarom veel van elkaar leren. We horen graag hoe het adviesgesprek is ervaren, of er na het gesprek maatregelen zijn genomen, wie prettige aannemers waren die de klus hebben uitgevoerd en hoe het comfort is verbeterd na isolatie. Met die ervaringen helpen we onze buren om samen te werken aan een steeds duurzamere Vruchtenbuurt.

Back to Top