Energiecoaches

Wij willen iedere bewoner van de Vruchtenbuurt helpen met vragen over verduurzaming en energiebesparing. In de Vruchtenbuurt zijn drie energiecoaches actief; Harm Jan Lamers, Rob Pieters en Pepijn Pennings.
Zij hebben een formele cursus gevolgd tot energiecoach om deskundig advies te kunnen geven. De energiecoaches wonen in de Vruchtenbuurt in verschillende soorten woningen met diverse persoonlijke ervaring met isolatie, ventilatie, zonnepanelen, verwarming en warmtepompen. 

Meld je aan voor gratis advies via energiecoach@warmindewijk.nl (met daarin het verzoek om een gesprek, én adresgegevens plus telefoonnummer) 

Een  gesprek duurt normaal ongeveer een uur tot anderhalf uur. Hierin bespreken we de huidige situatie van de woning met betrekking tot de interesses en wensen die er zijn. We geven hierin onafhankelijk advies dat aansluit bij de behoefte van de bewoners. 

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Met welke vragen kunnen de energiecoaches je helpen? Hieronder staan een aantal vragen als voorbeeld waarmee je bij de energiecoach terecht kunt:

  • Ik zou graag elektrisch willen koken. Hoe moet ik dat aanpakken met het leggen van stroomkabels, het aanpassen van de groepenkast met extra groepen en het verzwaren van mijn hoofdaansluiting?
  • Ik zou graag elektrisch willen koken. Hoe moet ik dat aanpakken met het leggen van stroomkabels, het aanpassen van de groepenkast met extra groepen en het verzwaren van mijn hoofdaansluiting?
  • Het is in de winter erg koud in huis en ik heb veel last van tocht. Hoe kan ik het comfortabeler maken in huis en mijn gasverbruik verminderen?
  • Ik heb recent een woning gekocht in de Vruchtenbuurt waar ik veel aan ga opknappen. Welke isolatiemaatregelen kan ik nemen nu ik toch aan het verbouwen ben?
  • Mijn CV ketel is aan vervanging toe. Ik heb berichten gelezen over een warmtenet in de Vruchtenbuurt en ik hoor dat mensen een hybride warmtepomp nemen bij een nieuwe CV ketel of mensen die helemaal van het gas af gaan. Welke opties heb ik voor een verwarmingsinstallatie die bij mijn huis past?
  • Door de jaren heen heb ik al een aantal isolatiemaatregelen genomen en ik ben geinteresseerd in een warmtepomp. Ik heb gehoord dat warmtepompen en oude huizen slecht samen gaan. Wat zijn mijn mogelijkheden en hoe moet ik de voorbereiding voor een warmtepomp aanpakken?
  • Ik wil graag besparen om mijn energierekening. Met welke maatregelen haal ik een goed rendement om mijn investering?
  • Ik woon in een appartement en ik zou graag zonnepanelen willen. Hoe kan ik zelf of met de Vereniging van Eigenaren afspraken maken over het gebruik van het gezamelijke dak voor zonnepanelen.